Stránky

středa 8. ledna 2014

První cesta za jídlem

Tak tady bydlíme, z venku to možná nevypadá úplně nejlépe, ale nás byteček je pěkný, časem přidám fotky :) Máme dvoupokojový byt, s dvěma šatnami, koupelnou a kuchyní. Problém je, že kuchyň je úplně prázdná, žádný hrnek, talíř ani lžička. Proto nám byl taky přislíben výlet do IKEY :)


Mezitím však bylo důležité najít nějaký obchod. První den nás tu ještě krmili, ale to nemohlo trvat věčně a tak jsme se vydali směrem do centra, kde jsme přecházeli řeku, pěkný pohled :)

Pohled na řeku...

...a z druhé strany...


...domy v dálce...

...galerie...


První dny tu bylo pouze zataženo. Slunce se sice snažilo, ale mělo to marné. Taky tu často prší, nejspíš proto, že je tu nezvyklé teplo a není žádný sníh. Letos tu prý byly první Vánoce bez sněhu, svět se nejspíš zbláznil.


Jaké dvě věci jsou vidět nejčastěji na obzoru? Věžičky kostelů a stavební jeřáby, je to zvláštní ale jsou všude. Budu se muset někoho zeptat, proč se tu tak staví, takhle před zimou O.o

...křižovatka... 


V Norsku mají celkem typické domky, tváří se jako obložené dřevem, ale někdy jsou i plastové nebo plechové.


Mají tu trochu jinačí ovládání semaforu, žádné tlačítko prostě puntík na modré krabici, na který je třeba přiložit prst, pak se rozsvítí světýlko a čeká se na zvláštní zvukový signál a zelenou barvu.


Tyhle stromy se mi moc líbí, v tomhle počasí působí pěkně ponuře a tajuplně :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat