Stránky

pondělí 17. února 2014

Zajímavé budovy v Kvadraturen

Centrum Kristiansandu, Kvadraturen a někdy také tak trochu mezinárodně po "erasmácku" downtown je plný zajímavých budov. Už víc jak dva měsíce jsem chodila městem a čekala, kdy bude konečně hezky a já budu moct všechny ty zajímavé budovy nafotit. Nakonec po víc jak měsíci přišel jeden jediný krásný únorový den, kdy svítilo slunce a bylo i poměrně teplo, až na ten vítr.

Metodist kirken

Tento kostelík se nachází v jedné z mnoha uliček, které jsou plné bílých domů s barevnými dveřmi. Kostel se tváří, že je celý ze dřeva, nebo je jím alespoň obložený, a ulice tak na procházející dýchá původním stylem starého města.


O této budově nahoře zatím nic nevím, nicméně mě zaujala, tak musela být vyfocena :)


Badehuset ("Lázeňský dům")



Kostel na poslední fotce je jeden z těch novodobých. Právě tady je možné každou neděli (a možná nejen neděli) navštěvovat bohoslužby, které jsou jak v angličtině, tak i v mnoha dalších jazycích (informace o bohoslužbách jsou dostupné na internetu). Kostel je to od těch českých poměrně odlišný. Uvnitř vypadá spíš jako nějaká hala, nebo úřad, nicméně nechybí nějaké ty menší obrazy zobrazující Křížovou cestu, sochu Panny Marie a podobně.


Žádné komentáře:

Okomentovat